fbpx

Elektronizácia inovuje stravné lístky

10. mája 2017
DOXX - Stravné lístky
2 803

Láska ide cez žalúdok, hovorí sa. Jedlo riešime každý deň, vychutnávame ho, dáva základ nášmu zdraviu. Stravovanie pomáhajú zabezpečovať aj rôzne formy gastrolístkov. Najnovšie ide o elektronické stravné lístky. Nezmoknú a netreba ich počítať – nachádzajú sa na stravovacej karte.

Prečo sa stravné lístky elektronizujú

Je to jednoduché, meníme sa my, hostia v reštauráciách. Väčšina z nás bežne používa v obchodoch platobnú kartu, platíme jednoducho priložením k POS terminálu. A táto jednoduchosť a návyk si rýchlo našli miesto aj pri stravných lístkoch. Nemusíme hľadať mince v peňaženke na doplatky v reštaurácii, ale jednoducho zaplatíme stravovacou kartou. Elektronická stravovacia karta slúži ako moderná náhrada štandardných papierových stravných lístkov. Je to komfortná karta s bezkontaktnou technológiou a vysokými bezpečnostnými parametrami. Zaplatíme ňou za jedlo v reštauračných a stravovacích zariadeniach a za nákup potravín v obchodných sieťach a prevádzkach. Minimálna suma transakcie je 3,38 €, v zmysle zákonom stanovenej hodnoty pre stravné lístky. Horná hranica platby je obmedzená iba zostatkom na karte. Kvôli bezpečnosti je potrebné platby nad 20 € autorizovať PIN kódom. Informáciu o zostatku na stravovacej karte nájdeme po zrealizovanej platbe na každom bločku z POS terminálu alebo si ho jednoducho zistíme na webe, v aplikácii alebo v e-maile. Stravovacia karta je svojou funkciou odlišná od platobných kariet bánk a nebankových subjektov. Zmenou zamestnávateľa sa však pre držiteľa karty nič nemení. Stravovacia karta je personalizovaná, držiteľ ju môže naďalej využívať aj po nástupe do nového zamestnania.

Výhody pre zamestnávateľa

Najväčšou výhodou modernizácie stravných lístkov pre firmy je zjednodušenie. Elektronické lístky sa dobíjajú online, a to priamo na stravovaciu kartu. Netreba ich ani uskladňovať, ani počítať a prácne rozdávať zamestnancom proti podpisu. Každá len trochu väčšia firma to ocení. Mzdárky sa tak môžu venovať iným činnostiam alebo využiť čas na voľnočasové aktivity. My vo firme máme veľmi športovo založené mzdové oddelenie a už mesiace oceňujú, že namiesto počítania lístkov môžu tráviť čas na bicykli či v záhrade. Veď to poznáme, v čase výplat sú nárazové dni, keď každé mzdové ide na plné obrátky. 

Pre zamestnanca mzdového oddelenia spoločnosti je k dispozícii tiež šikovné riešenie vo forme Zákazníckej zóny. Je to jednoduchý online nástroj na objednávanie produktov a služieb, online úhradu, sledovanie stavu objednávok a praktický prehľad dokladov. Zákaznícka zóna umožňuje prístupy do viacerých účtov pre používateľov s rôznymi právami.

Je to praktické, keď má mzdárka na starosti viacero firiem alebo pobočiek. Z praxe tiež vieme, že firmy oceňujú aj možnosť okamžitej expedície. Ako jediní máme v Zákazníckej zóne implementovanú platobnú bránu, a tak môžu firmy po okamžitej úhrade získať elektronické stravné lístky ihneď. Zamestnávateľ má možnosť využiť stravovaciu kartu aj ako dochádzkovú kartu na zaznamenávanie dochádzky zamestnanca.

Tešia sa aj reštaurácie na elektronizáciu gastrolístkov?

Pre reštauračné a stravovacie zariadenia predstavujú elektronické stravné lístky konkurenčnú výhodu a veľké zníženie administratívy. Preplatenie elektronických stravných lístkov je realizované online. Peniaze môžu byť pripísané na bankový účet prevádzky už na druhý pracovný deň po žiadosti o preplatenie. Ďalej, pri platbách s našimi stravovacími kartami neúčtujeme reštauráciám žiadne transakčné poplatky, na rozdiel od bankových terminálov. Naopak, každej prevádzke poskytneme úvodné bezplatné zaškolenie. Teší nás, že okrem zjednodušenia administratívy vo firmách vieme zachrániť vďaka elektronizácii aj desiatky stromov. 

00421415005278
Objednávanie a infoservis
Call Now Button